Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar onze werkplekken en vergaderruimtes, van ondernemers tot thuiswerkers die ongestoord elders willen werken. Wie zijn deze mensen en waar zijn ze mee bezig? In deze rubriek maken we kennis! 

Uiteraard beginnen we met Splendorflexer van het eerste uur: Anton Janssen van Anton Janssen Coaching en Advies

Wie ben je?

Ik zou mezelf omschrijven als een verbinder. De wereld met elkaar verbinden is wat ik probeer na te streven. Elkaar begrijpen zonder in conflict te raken. Want wanneer je elkaar begrijpt, weet je ook veel beter wat je aan elkaar hebt!

‘Ik ben een verbinder’ 

In mijn werk probeer ik altijd op zoek te gaan naar waar iemand goed in is. Waar zou je elkaar kunnen helpen? Wanneer ik bij bedrijven kom en ik spreek een leidinggevende die ziet dat een medewerker niet optimaal functioneert, vraag ik me altijd af waar dat vandaan komt. Durft diegene wel het gesprek aan te gaan? Met het tonen van interesse en het stellen van de juiste vragen kom je erachter wat er daadwerkelijk speelt. Ik noem dat van begrijpen naar groei. Ik doe veel zakelijke dienstverlening en daar probeer ik altijd de menselijke kant naar voren te laten komen. Probeer iemand niet als ICT’er of facilitair medewerker te zien, maar als persoon. Achter elke functie gaat een persoon schuil, het is belangrijk dat niet uit het oog te verliezen. 

Mijn kracht zit er in dat ik iedereen op deze manier benader. Ik zie geen verschil tussen de directeur van een bedrijf of degene die het koffieapparaat schoonmaakt. Ik merk dat die aanpak wordt gewaardeerd door mijn klanten en er dus voor zorgt dat we gezamenlijk een duurzame relatie aan gaan. Ik geloof dat dat de toekomst is; het aangaan van duurzame relaties. Wanneer je weet wat je aan elkaar hebt zul je elkaar in de toekomst op blijven zoeken.

Wat doe je dan precies?

Met coaching en advies leer ik je hoe je met een goed gesprek de afstand kunt overbruggen tussen jou en je team. Of tussen het bedrijf en jouw klanten. Ik leer je luisteren. Zodat je elkaar hoort én begrijpt, en alle neuzen weer dezelfde kant op staan. 

Naast één-op-één trajecten geef ik ook trainingen en workshops aan bedrijven en organisaties. Zo leer hoe je nog beter in contact kunt komen met jouw (potentiële) klanten of over hoe je binnen jouw organisatie in gesprek kunt met je team. Alle trainingen en workshops worden perfect afgestemd op jouw organisatie.

Waar zie je jezelf in de toekomst? 

Mijn achtergrond ligt in het bedrijfsleven, in loondienst. Ik heb 3 jaar geleden voor het ondernemerschap gekozen en wil dat in de toekomst ook voort blijven zetten. Ik moet nog wennen aan het feit dat ik niet meer elke dag in pak hoef te lopen. Ik werk dan wel zelfstandig maar ik zie mezelf niet als zelfstandige, omdat ik altijd de samenwerking probeer aan te gaan. Met klanten, met collega’s of met wie dan ook in mijn omgeving. 

Waarom heb je gekozen voor een werkplek bij Splendorflex?

Sinds de opening, begin maart 2020, ben ik gestart met een werkplek bij Splendorflex. De omgeving en de sfeer spraken me direct aan. Ik heb wel om me heen gekeken en diverse plekken bezocht, maar ik ben blij dat ik voor Splendorflex en de Splendorfabriek heb gekozen. Ik was op zoek naar een lekkere werkplek in Nijmegen. Het hoefde niet luxe te zijn maar het moet wel goed geregeld zijn. Ik vind het contact met overige Splendorflexers fijn en ook met Thijs en Joris kan ik goed schakelen. Er heerst een open sfeer en iedereen is serieus met zijn of haar bedrijf of werkzaamheden bezig.

De reacties van mensen die hier voor het eerst komen vind ik leuk. . In het begin valt direct de bedrijvigheid op die hoort bij een pand waar zoveel verschillende ondernemers rondlopen. Het lijkt wat chaotisch in eerste instantie, maar zodra je binnenstapt in een van de vergaderruimtes oogt het zakelijk en prettig. Het is bij uitstek een plek waar je een klant kan ontvangen. De ruimtes zijn van alle gemakken voorzien en de reuring die hoort bij een oude fabriek zorgt voor een dynamische sfeer. 

Waar ben je tevreden over?

Ik vind het fijn dat ik hier rustig kan werken maar ook met een gerust hart een klant kan ontvangen om even een zakelijke bespreking te houden. Bij de buren van Locals Only haal ik vaak koffie, ik vroeg ze laatst waarom ze denken dat ik hier zo vaak terug kom. Het antwoord was: ‘because you love us’! Daar moest ik wel om lachen, ik denk ook dat het klopt, dit zijn die duurzame relaties die ik graag na streef. 

Ook fijn is het dat Joris en Thijs met je meedenken aan wat er nog beter kan. Ik dacht bijvoorbeeld dat de Ideeënkamer, een vergaderruimte die ik vaak gebruik, nog wel een koffieapparaat kon gebruiken, blijkt dat deze al in bestelling is!

Wat kan nog beter in de toekomst?

Het zou fijn zijn als de ondernemers elkaar nog vaker weten te vinden. De tijden zijn natuurlijk raar momenteel, je gaat minder makkelijk een vrijdagmiddagborrel organiseren, maar het lijkt me leuk als er meer reuring gaat ontstaan. Een open en ongedwongen sfeer waarin we elkaar kunnen ondersteunen en helpen, of gewoon naar elkaar luisteren en tips opdoen. Als tip wil ik jullie meegeven: besteed voldoende tijd aan relaties: leer elkaar écht kennen! Blijven verbinden!

Meer weten over Anton? Kijk dan op Antonjanssencoaching.nl

Splendorflex verhuurt inspirerende werkplekken en vergaderruimtes in de Nijmeegse Splendorfabriek.