Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar onze werkplekken en vergaderruimtes, van ondernemers tot thuiswerkers die ongestoord elders willen werken. Wie zijn deze mensen en waar zijn ze mee bezig? In deze rubriek maken we kennis! 

Dit keer spreken we met Dennis Gaens, schrijver en audiomaker

Wie ben je?

Ik ben Dennis Gaens, schrijver en audiomaker. Met dat laatste verdien ik voornamelijk mijn geld. Daarnaast heb ik ook nog een kleine aanstelling als kerndocent bij Creative Writing aan ArtEZ. 

Wat doe je dan precies?

Audioproducties: van interviews tot montages voor podcasts, van scripts voor audiotours tot geluidsontwerp voor hoorspelen, theaterstukken, installaties en documentaires. 

Hoe lang doe je dit al en hoe ben je hier in gerold?

Ik begon eigenlijk als schrijver met audio. Ik werkte al veel met muzikanten samen en had dus al enige audio-ervaring. In 2014 begon ik met een literaire podcast: ondercast. En toen raakte ik verliefd op het medium audio.  Dat is zo doorgeslagen dat ik daar nu het meest van mijn tijd aan besteed. Ik denk dat mijn achtergrond als schrijver mij een andere interviewer, maar ook vooral een andere producent maakt. Ik benader bijvoorbeeld geluidsontwerp altijd vanuit de verhalende kant, maar zoek ook naar rijm, ritme, juxtaposities in klanken. 

Waar zie je jezelf in de toekomst? 

Ik wil meer fictieseries produceren. Momenteel loopt er een productie voor een 12-delige, deels geïmrpoviseerde serie, maar ik zie mezelf ook meer scripts schrijven en misschien werken in landen zoals Duitsland en Engeland, waar audiofictie een veel rijkere traditie kent. Daarnaast zou ik meer voor theater willen werken. 

Waarom heb je gekozen voor een werkplek bij Splendorflex?

Ik heb thuis een studio waar ik heel blij mee ben, maar sinds februari hebben we een dochter (waar ik ook heel blij mee ben). Om een dag in de week ergens anders te kunnen werken terwijl opa’s en oma’s oppassen had ik een tweede werkplek nodig. De Splendor kende ik al van vrienden die er kantoor houden en het is dichtbij mijn huis. Ook de flexibiliteit sprak me erg aan. 

Waar ben je tevreden over?

Ik ben vooral fan van de in hoogte verstelbare bureaus en de focusplek met de dubbele monitor-setup. Dat is erg fijn. De koffie is ook goed. 😀

Wat kan er beter?

Misschien heel particulier, maar het zou natuurlijk top zijn als er ooit een mooie, droge geluidsdichte ruimte is waar je podcasts kunt opnemen. 

Splendorflex verhuurt inspirerende werkplekken en vergaderruimtes in de Nijmeegse Splendorfabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *