Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar onze werkplekken en vergaderruimtes, van ondernemers tot thuiswerkers die ongestoord elders willen werken. Wie zijn deze mensen en waar zijn ze mee bezig? In deze rubriek maken we kennis! 

Deze keer komt een van onze nieuwste leden aan het woord: Mascha Weijers!

Wie ben je?

Mijn naam is Mascha Weijers en ik woon, inmiddels al meer dan de helft van mijn leven, in Nijmegen. Sinds een jaar of 15 in de Hazenkamp, bij Splendor ‘om de hoek’, samen met mijn vriend en onze twee zoons van 11 en 13

Wat doe je dan precies?

Ik leid twee communicatiebureaus, beide landelijk actief en gericht op effectieve gesprekken in organisaties: ‘Vank’ is er om leiders te helpen om ontvankelijk te zijn voor de ideeën van medewerkers en stakeholders. Zodat ze op basis daarvan beslissingen nemen die hun slagkracht vergroten.

Rechtdoorzee’ richt ik momenteel op om medewerkers te empoweren zich uit te spreken, op zo’n manier dat ze ook echt worden gehoord. Twee kanten van dezelfde medaille, dus;)

Hoe lang doe je dit al en hoe ben je hierin gerold?

Poeh, ik zit zo’n 25 jaar in het communicatievak, waarbij mijn interesse altijd al uitging naar de binnenkant van organisaties: hoe mensen samenwerken. En vooral: welke informatie ze daarbij wel en niet op tafel leggen. Op de werkvloer tasten we voortdurend af: kan ik alles zeggen of… moet ik hier op mijn hoede zijn? Veel mensen zeggen tegen hun collega’s of
leidinggevende nou eenmaal niet wat ze zouden willen zeggen. Daardoor blijven veel goede ideeën onbenut.Dat intrigeert me. En… ik wil daar graag aan iets doen!

Waar zie je jezelf in de toekomst? 

Als ik mag dromen… dan heb ik in de toekomst -samen met andere professionals- een beweging in gang gezet waardoor het gespreksklimaat in Nederlandse organisaties stukken beter is.

Waarom heb je gekozen voor een werkplek bij Splendorflex?

Dat zit hem in het woord ‘flex’. Ik wil nergens aan vast zitten en kunnen komen en gaan wanneer dat mij past. Verder hangt er in het pand een fijne sfeer, vind ik het geweldig om mensen bezig te zien met heel ander werk en kan ik zo lekker vaak een koffie of en tosti halen bij Locals only!

Waar ben je tevreden over?

De informele sfeer vind ik heel prettig. Het pand bruist! Ook doen Thijs en Joris er alles aan om me een welkom gevoel te geven. Ze denken mee, doen de verwarming alvast aan als ze weten dat ik kom, zetten een kannetje water neer en informeren regelmatig of alles naar wens is. Top!

Wat kan nog beter in de toekomst?

Tsja, het is soms even zoeken naar de bezetting. Een enkele keer is er geen plek.

Meer weten over Mascha? Kijk dan op www.vank.nu

Splendorflex verhuurt inspirerende werkplekken en vergaderruimtes in de Nijmeegse Splendorfabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *